2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Naujas žaislas – LG Optimus X2


Daugiau nei du mėnesius naudoju savo naują išmanųjį telefoną. Na, kol kas, kol esu užsienyje, praktiškai žinučių nerašau ir neskambinu, tad pagal vartojimo pobūdį, man labai tinka posakis: „Naujausiame telefone atsirado dvi naujos funkcijos – su juo galima skambinti ir rašyti SMS“.
Garantinis. Bet šiaip, telefonu esu tikrai patenkintas. Android operacinė sistema, kuriai skirtų programų yra begalė – tik turėk laiko ir noro jas atsirinkti. Tik jį įsigijęs kitą dieną iš karto atidaviau į garantinį, nes kvailiojo telefonas – perėjęs į snaudimo rėžimą išsijungdavo visiškai ir jį įjungti galėjai tik iš naujo įdėjęs bateriją. Forumuose paskaičiau, kad šio modelio varotojai dažnokai susiduria šia problema,vieni sakė, kad tai operacinės sistemos kvailiojimai, kiti, kad elektronikos, žodžiu, reikia garantinio. Garantiniame telefonas pragulėjo geras dvi savaites, gal tris. Viskas būtų nieko tokio, bet.. telefoną nusipirkau likus dviem savaitėms iki išvykos į stažuotę Italijoje. Taigi, iš garantinio jis parkeliavo jau man išvykus – turėjau draugės paprašyti, kad man jį parsiųstų paštu.
Tačiau nepaisant garantinio servizo, kitų problemų nebuvo. Na, taip, kartais lėtai veikia, jei kažką tuo metu siuntiesi, ar intensyviai kokia programa dirba, bet šiaip viskas liuks. Pradėjau nemažai filmuoti paprastojo gyvenimo nepaprastų vaizdų. Na, HD formatu vaizdai užima nemažai vietos.
GPS ryšys. Pagrindinis dalykas, dėl kurio pirkau išmanųjį – GPS. Truputį užtrukau, kol jį prisijaukinau. Priežastis – LG subalansuotas Amerikos rinkai, tad automatiškai linkęs sekti Amerikos pusėje esančius palydovus. Na, įsiinstaliavau dvi programėles, viena skirta pakeisti GPS nuostatas, tinkančias naudoti Europoje – na, gal ji padėjo, nors nesu tikras. Kita – GPS Test Plus, skirta tikrinti palydovų signalo stiprumą. Tad pratiškai kiekvieną kartą prieš naudodamas GPS žemėlapiuose, pagaunu signalą GPS Test programa ir tada jau telefonas normaliai gaudo signalą pats. Milane teko jį gana aktyviai naudoti, tai veikia gerai. Tiesa, reikia didesnės aikštės, kad pasigautų normalų signalą - namai blokuoja signalą.
Žemėlapiai. Norint gauti žemėlapius reikia turėti interneto ryšį. Arbagalima atsisiųsti žemėlapius į telefoną ir vėliau naudoti juos offline būdu. Kadangi mobilus interneto ryšys Italijoje velniškai brangus, tai taip ir darau. Savo nešiojimą kompiuterį paverčiu Wireless tašku ir taip pasigaunu internetą telefonu ir vuola – internetas tavo paslaugoms. Tiesa.. Atsisiųstų žemėlapių jis nebegali atverti arba juos ištrina perkrovus telefoną, tad nuolatos reikia pasitikrinti, ar vis dar egzistuoja žemėlapiai prieš kur nors keliaujant.
RealCalc. Mano profesorei maniškis telefonas labiausiai patinka dėl skaičiuotuvo – Android programėlės RealCalc – tikrai šauniaiatrodančio ir puikiai veikiančio sudėtingo skaičiuotuvo simuliatoriaus. Smagu, kad puikiai tinka ir mokslo reikmėms.
CineTrailer. Dar viena Android programėlė, skirta žiūrėti naujų filmų treilerius. Taip susipažįsti, kokie filmai pasirodė pastaruoju metu. Na..  pažiūri treilerį, pagalvoji, kad visai nieko būtų pažiūrėti filmą ir tiek. Taip jau šių metų filmų susikaupė 50 treilerių. Na, iš filmųbolog žinant, kad per metus vidutiniškai pažiūriu daugiau nei 160 filmų, gal ir galima tikėtis, kad kažkada šiuos atsirinktus filmus peržiūrėsiu. Vilties yra. Bet treilerių skaičius vis tiek milžiniškas.