2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Kregždutės maitintojos

Vasara - darbymetis. Pačiam man ir teko privalomai laisvanoriškai prisidėti prie darbų kaime. Pagrindinis to pliusas - esi gamtoje ir gali paganyti akis į dangų, pasigrožėti kieme augančių kregždučių čirškesiu ir esant laisvai poilsio minutei jas pašaudyti. Su fotoaparatu. Tomis dienomis kaip tik kregždžių šeimynėlės išsivedė savo antrosios vados jauniklius į lauką. Gražiai jie buvo sutūpę ant čerpių ir čyravo, o tėvai jas maitino ir maitino. Vis tik didžioji kelionė jų laukė - perskristi Sacharos dykumą į Afrikos pietus. Gražu buvo žiūrėti, kaip diena iš dienos kinta jaunikliai. Čia sudėjau nuotraukas iš trijų dienų. Tai trečią dieną jau jaunikliai kovodami dėl maisto pašoka į orą. Neišvengiamoji evoliucinė kova tarp brolių ir seserų - didelė dalis jų žžūsta migracijos metu, išlieka stipriausi, kurie labiausiai kovoja dėl maisto ir dėl visa kito.
Po 10 dienų vėl teko sugrįžti į tą patį kiemą, bet kregždučių jau nebebuvo. Beliko palinkėti joms sėkmingos kelionės per Afriką.

2014 rugpjūčio 19 d.:


2014 rugpjūčio 20 d.:



2014 rugpjūčio 21 d.:




2014 m. spalio 1 d., trečiadienis

Led Zeppelin diskografija pasipildyta!

Blogo skaitytojai turbūt atsimena, kad Led Zeppelin - yra viena mano mėstamiausių grupių, kurios visa diskografija jau buvo perklausyta ir albumai aprašyti blogo skaitytojams. Šiomis savaitėmis fiziškai pasipildžiau savo turimą Led Zeppelin diskografiją trimis pirmaisiais jų albumais, kurie šiemet buvo Jimmy Page "remasterinti" ir naujai išleisti. Šie albumai tikras gėris. Pasiutėliškai geras rokenrolas, pereinantis į sunkųjį roką. Taigi, šiuo metu Led Zeppelin turimų albumų kiekis - 5 iš 9. Kiti du (”Led Zeppelin IV” ir ”Houses of the Holy”) yra originalūs. 


Rysy (2499 m) įveiktas!

Prieš du mėnesius buvo pasiekta aukščiausia Lenkijos viršūnė – Rysy (2499 m aukščio). Tai buvo fantastiška kelionė – tiek gamtos grožiu, įstabiais vaizdais, tiek fiziniu nuovargiu. Reikia pripažinti, kad tai buvo sunkiausia gyvenime įveikta viršūnė. Tai buvo didysis vasaros nuotykis, kuris tik sužadina apetitą būsimoms kelionėms į kalnus. Ta proga, dalinuosi kelionės dienoraščio, kuris parašytas jau po kelionės, ištrauka ir keletu nuotraukų iš Tatrų.

2014 liepos 31 (ketvirtadienis)
Kėlėmės anksti ryte, susikrovėm daiktus, susiruošėm. Prie ežero išsivirėm pusryčiams grikių košės su konservais ir buvom bepradedą savo kelionę į Rysy viršūnę, kai ant kalnų slinkę debesys galų gale ėmė ir prakiuro. Moralė krito. Tikėjomės smagios dienos bekopiant į kalną, o čia lyja ir vietinės prognozės sako, kad lis dvi dienas. Ką daryt nežinom, tad beliko laukti. Sužaidėm Hanabi partiją ir žėk dangus prasigiedrijo Smarki liūtis praėjo, šiek tiek lynojo, tad nusprendėm pakelti sparnus į aukštumas. Žygiavom gana ramiai, lėtai, su pasifotografavimais. Gana greitai visai nustojo lyti ir po truputį saulutė išlindo šen bei ten. Užlipom prie antrojo ežero, ten nuostabių grožybių atsivėrė. Pailsėjom, pasėdėjom ir kilom tolyn. O aukščiau  dar gražiau ir sunkiau. Praėjom sniego plotelį, prasidėjo statesnis lipimas – daugiau stabtelėjimų. Padarėm vieną pertraukėlę pasimaitinimui, vėl kilom aukštyn, kai užlipom ant šiokios tokios kalvelės, ten pasėdėjom ilgiau – papietavom ir išjudėjom į viršūnės šturmą. O tada prasidėjo smagumai – grandinių kelias. Lipti pasidarė lengviau, nes kojos mažiau vargo. Dar po gerų dviejų valandų ir lėto kopimo pasiekėme išsvajotą viršūnę. Ten ir kitų jaunuolių buvo užlipę. Stulpelis apčiupinėtas, nuotraukų prisidaryta. Atsipūsta, visos negandos jau matėsi praeity. Beliko nebe toks status nusileidimas Slovakijos pusėn. Leidomės žemyn dar kokią gerą valandą, kai praėjo dar vieną sniego plotą pasiekėme aukščiausią chatą (chata pad Rysym) Tatruose. Ten apsistojom. Nakvynė brangi, bet dingt nėra kur. Vandens butelis – 4 eurai. Suvalgėm po bliūdą sriubos – didžiulis ir labai gardus bliūdas sriubos buvo. Išgėrėm po bokalą alaus, dar vokietukai savo nedagerta slivovica pasidalino ir išvargę griuvom miegot.

 Atspindžiai

 Kalnų ežerai

 Artėjam prie debesų

 Poilsio stotelė

 Prasideda grandinės

 Smagu buvo grandinėmis palaipioti

 Kuo aukščiau - tuo daugiau vaizdų atsiveria

 Viršūnė!

 Žvilgsnis pro debesis

Ir kalnuose gyvūnijos sutiksi.