2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Apie Martyną Delfyje

Sveikinu sveikinu sveikinu!!! Sveikinu blogo bendraautorių, grupioką Martyną, kurio darbo aprašymėlis ir interviu įdėtas naujienų portalo Delfi Mokslo skiltyje.
Smagu, kad didelė dalis komentarų yra teigiami.
Na ką, susilaukė Martyns trumpalaikės šlovės visuomenėje. :)

2011 m. spalio 11 d., antradienis

Gyvenimas Beatles ritmu

Pastarieji pora mėnesių mano gyvenime yra glaudžiai susiję su Beatles muzika. Kadangi tai yra svarbi mano gyvenimo dalis nuspręndžiau pakalbėti, kodėl gi juos taip smarkiai pamėgau ir kaip tą pomėgį realizavau.
Viskas prasidėjo nuo to, kad rugpjūčio pradžioj galų gale pažiūrėjau ilgai kompe buvusią dokumentinių filmų seriją ”The Beatles Antology”. Ir man taip šis filmas patiko, kad pradėjau klausytis bitlų. Anksčiau , paauglystėj jų truputį klausiau, bet neužkabino jie manęs. Tad gal ir keistai nuskambės - už jų užsikabinau tik po dokumentinio filmo :)
Ne šiaip užsikabinau, bet panorau labiau paskaitinėti apie albumus ir dainas, tad nuosekliai vieną po kito išklausiau 13 studijinių albumų, perskaitydamas wikipedijos medžiagą tiek apie pačius albumus, tiek apie pačias dainas. Procesas lėtas, bet tikrai turiningas. Smagu buvo stebėti, kaip keitėsi jų muzika, kas turėjo jai įtakos, sužinoti, kaip atsirado vieni ar kiti kūriniai, kaip jie glaudžiai susiję su muzikantų gyvenimais.
Drąsiai Beatles galima vadinti geriausia roko grupe, nes jie daugelio dalykų pradininkai - pirmieji pradėjo koncertuoti stadionuose, pirmieji kūrė klipus savo dainoms, jų muzika turėjo milžiniškos įtakos kitų atlikėjų vystymuisi. Tie patys elektrinės gitaros įvairūs efektai, kuriuos taip išvystė Jimi Hendrixas, buvo panaudoti bitlų kūriniuose. Tai pirmoji grupė, dėl kurios buvo pamišęs visas pasaulis. Ir t.t...

Žodžiu, man patiko klasuytis muzikos beskaitant plačiau apie pačius kūrinius, tad artimiausioj ateity tą patį žadu padarti su Led Zeppelins, Jimi Hendrix, Pearl Jam, Metallica ir kitų mano mėgiamų grupių kūryba.
O dėl pačių bitlų... Antrą kartą peržiūrėjęs Antologiją galiu drąsiai sakyt, kad intensyvusis The Beatles muzikos periodas mano gyvenime baigėsi :)
Šlovė bitlams!