2012 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Birželio viduryje Norvegijoje

Birželio viduryje pasinaudojau savo geriausio draugo kvietimu ir nuvykau pas jį į Norvegiją. Jaunuolis ten studijuoja doktorantūrą. O pas jį pasisvečiavau penketą dienų. Šiaip.... Nors važiavau pas geriausią draugą, bet daugiausia bendravau su jo žmona :) Kominė situacija, bet šiaip buvo tikrai smagu. Na, oras buvo prastokas - lietingos dienos pasitaikė, tad ne kaži ką aš ten apkeliavau. Na, bet apie kiekvieną dieną trumpai ir po vieną nuotrauką:
Skridau iš Kauno kartu su draugo žmona, tad nereikėjo rūpintis, kokiu traukiniu važiuoti, kur išlipti ir pan. Atvykom anksti, tad geras dienos gabalas buvo ką nors nuveikti. Važiavom su dviračiais po apylinkes. Pravažiavom ir draugo univerą, kur jis studijuoja (nuotraukoje). Na, jau besukant ratą namų link šioks toks šposas buvo - važiavom žvyrkeliu, kažkaip ilsinau vieną ranką - tik viena laikiausi ir staiga stabdžiau, nes per daug priartėjau prie draugo žmonos ir... (und ze clap) prasiyriau delnais žvyru. Skausmo buvo, bet žaizdos puikiausiai sugijo - praktiškai nebesimato jų vietų.
 Antroji diena (kaip iš esmės visos) prasidėjo vėlai. Papusryčiavom ir išskubėjau į Oslą. Juk reik apsilankyt didmiesty. Šiaip... nors ir dargana buvo, bet man visai patiko Oslas. Modernusis operos teatras įspūdingas, tvirtovė nebloga (nuo jos ir fotografavau šį vaizdą), o dar paliko didžiulį įspūdį skulptūrų parkas, kuriame daugybė įvairaus amžiaus nuogų vyrų ir moterų skulptūrų pristatyta. Parkai yra zeba. Tiesa, atgal grįždamas kelias minutes pavėlavau į traukinį, tad teko dar valandą laukti kito.
 Trečioji diena prabėgo namie, na pavakary išėjom pasivaikščioti po miestelį. Draugo žmoną pamokiau fotografijos pradmenų. Visai smagu buvo dalintis patirtim :) Na, o prie univero išpildėm josios linksmąsias kompozicijas:
 Ketvirtoji diena vėlgi mažąjame miestelyje. Šią dieną vėl oras buvo prastas. Tiesa, įdienojus jau ir saulė išlindo. Vėl prasivaikščiojom. Pakeliui praėjom ramunių kalną, tad namai praturtėjo puokšte gėlių.
 Paskutinė diena, gal tiksliau pusdienis (nes vakare laukė lėktuvas) praėjo vėl važinėjantis dviračiais. Šį kartą nuvažiavom keliolika kilometrų fiordo link. Smagi kelionė buvo. Smagus fizinis poilsis.
Žodžiu, nors ir brangi šalis, nors ir lietingi orai, bet gerus draugus aplankyt yra zeba :)

Komentarų nėra: