2012 m. rugpjūčio 31 d., penktadienis

Ruduo Italijoje

Visą rudenį, ištisus tris mėnesius mokslo tikslais stažuosiuosi Italijoje. Tai pirmas man toks ilgas laikas užsienyje. Nors kaip ir iš dalies neramu, bet kartu labai įdomu ir lauktina :) Svarbiausi ir reikalingiausi daiktai susipirkti, tad beliks tik susikraut lagaminą ir pirmyn į miestą, kuriame jau buvau. Būtent Como mieste, kuriame svečiuosiuosi, praeitą vasarą teko mokytis vasaros mokykloje. Tai šaunus kurortinis miestelis, kuriame tikrai jauku. Nors orai nebus įstabūs - vos keliais laipsniais šilčiau nei Lietuvoj, bet 2-3 kartus daugiau kritulių nei mūsų gimtojoje šalelėje - tačiau kita aplinka, kiti žmnės, kita kultūra ir neabejotinai nauja ir įdomi darbo patirtis. Tai puiki galimybė atsipūsti nuo dabartinės rutinos ir pažvelgti naujai į savo gyvenimo tikslus. Nes atvirai pasakius, jau baigia atsibosti labai nedidelis mokslinis veikimas čia Lietuvoje, savo laboratorijoje.

2012 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Kareivio maldaknygė

Mama tvarkė savo gimtuosius namus ir atrado antikvarinę kareivio maldaknygę. Labai tikėtina, kad tai mano prosenelio, nes jis buvo tarpukario Lietuvos savanoris.
Taigi, siūlau paskaityti įžanginį maldaknygės skyrių - Kario pašaukimas
 
 

Septyni Nidos saulėlydžiai

Nidoj būdamas pažadėjau parvežti septynių saulėlydžių nuotraukas. Nuotraukas parvežiau, įteikiau popierinį jų variantą ir dar antrą kopiją choro vadovui perdaviau. Smagu daryti gera :) Tad dabar šiais kadrais dalinuosi ir su blogo skaitytojais.
Taigi, kas vakarą prieš 10 valandą skubėdavau ne į Maximą kaip daugelis, bet prie jūros. Aš gi išsimokslinęs jaunuolis - žinau, kad alkoholio galima nusipirkti ir dieną :)
 
2012 07 15
 2012 07 16
  2012 07 17
  2012 07 18
  2012 07 19
  2012 07 20
  2012 07 21

Liepos viduryje Nidoje ir Palangoje

O tu Nida.... Pasakų šalis pasakiškoj šaly.
Antrus metus iš eilės su Aidija dalyvavau Tomo Mano festivalyje. Antrus metus iš eilės šauniai praėjo pusantros savaitės prie jūros. Kasdienės repeticijos, keturi koncertai ir pasakiškas laikas. Tiesa... Orai nedžiugino, buvo šaltoka, bet ir nelijo labai daug. Po Nidos atsiskyriau nuo choro ir dar porai dienų nuvykau į Palangą pailsėti. Rimtai! Reik atsipūsti nuo kompanijos, kasdienių linksmybių, dainų ir repeticijų. Aplankiau seną gerą draugę palangiškę, kuri šauniai mane priėmė, pasiblaškiau po Palangą, jos pakrantes, smagiai praleidau laiką.
Taigi, tęsiu savo kelioninę tradiciją: po nuotrauką per dieną.
Pirmoji diena - liepos 13 penktadienis. Atvykom, nerepetavom, įsikūrėm ir pasidžiaugėm jūra.
 Kitą dieną, šeštadienį turėjom koncertą, tai laisvų valandų gal tik dvi teturėjom. Buvo svečių klausytojų, buvo pirmas vakarinis šėlsmas po koncerto. O čia jaunuolis ruošiasi koncertui. Ai, po koncerto dar pasilikom bažnyčioj padėt fortepijoną transportuoti. Ten tai buvo įsimintinas fortepijono vežimas, nešimas. Su kranu kėlė į sunkvežimį.... Uch...
 Sekmadienį dieną smagiai vienas pasivaikščiojau. Antrus metus iš eilės tiesiog po Nidą prasiėjau. Dar pavakary spėjau pagauti choristus prie jūros ir išsimaudyt. Vanduo vėsus, bet mielas.
 Pirmadienį vėl laisva popietė ir visa popietė prie jūros. Smagiai tinklinį pažaidėm. Nesu geras žaidėjas, žaidžiu tik Nidoj :D Bet šaunu palakstyt smėlyje
 Antradienį vėl turėjom koncertą. Buvau nuėjęs iki Tomom Mano namelio, nes kovinę užduotį turėjau - švogerio mamai suveikti vokišką knygutę apie Tomą Maną mainais už iš jos gaunamus pašto ženkliukus. Daugybę šveicariškų ženkliukų iš jos esu gavęs. O čia žuvėdros pakrantėj netoli Tomo Mano namelio:
 Trečiadienį vėl buvo koncertas, tad laisvo laiko mažai. O čia jaunuolis pudruojasi prieš koncertą :) Na, ne kaip Kazlas pudruojasi :D
 Ketvirtadienis vėl vaikščiojimų diena. Kol visi ilsėjosi po pokoncertinės veiklos, pasiblaškiau po mišką ir vaakre variau į koncertą bei festivalio kino filmų seansą.
 Penktadienį prieš eidami klausyt vakarinio koncerto ir žiūrėt kino, smagiai sutikinėjom saulėlydį prie jūros.
 Šeštadienį buvo uždarymo koncertas. Repetavom jau mažiau, laiko daugiau turėjom. Vakare po koncerto su visu kostiumu skubėjau saulėlydį fotografuot. Mat buvau pažadėjęs parvežti septynis Nidos saulėlydžius.
 Sekmadienį ryte daugelis mažai miegoję išsiruošėm keliaut namo. Dar pačiam ryte teko nukeliaut padėt vargonus išnešt iš bažnyčios iki mašinos. Paskui tikėjausi nuvažiuot iki Klaipėdos su choru ir tada tranzuot iki Palangos. Bet... Autobusas sugedo Juodrantėj, tad aš atsiskyriau nuo kompanijos ir išėjau tranzuot. Labai pasisekė, nes jaunuolis važiavo į Palangą. Tiesa, dar su pora užsukimų, tad kelionė buvo ilgoka, bet turėjau gražaus laiko pasnaust :) O Palangoj susitikau su viena drauge, pas ją apsistojau ir smagiai pasivaikščiojom po Palangą, dar vakare Merūną reikėjo nufotografuot, man draugė - žurnalistė, nuotraukos straipsniui reikėjo.
 Pirmadienis visas buvo prie jūros. Išėjau kokią 10 ir iki penkių prasivaikščiojau po centrą, botanikos parką ir pajūriu. Smagu nueiti tolėliau, kur žmonių mažai mažai ir susilieti su jūros ošimu, vėju ir pajūrio gamta.
Antradienį pakėliau sparnus ir išėjau tranzuot. O kaip sekės man tranzuot galit paskaityt mano ankstesniame straipsnyje.

Birželio viduryje Norvegijoje

Birželio viduryje pasinaudojau savo geriausio draugo kvietimu ir nuvykau pas jį į Norvegiją. Jaunuolis ten studijuoja doktorantūrą. O pas jį pasisvečiavau penketą dienų. Šiaip.... Nors važiavau pas geriausią draugą, bet daugiausia bendravau su jo žmona :) Kominė situacija, bet šiaip buvo tikrai smagu. Na, oras buvo prastokas - lietingos dienos pasitaikė, tad ne kaži ką aš ten apkeliavau. Na, bet apie kiekvieną dieną trumpai ir po vieną nuotrauką:
Skridau iš Kauno kartu su draugo žmona, tad nereikėjo rūpintis, kokiu traukiniu važiuoti, kur išlipti ir pan. Atvykom anksti, tad geras dienos gabalas buvo ką nors nuveikti. Važiavom su dviračiais po apylinkes. Pravažiavom ir draugo univerą, kur jis studijuoja (nuotraukoje). Na, jau besukant ratą namų link šioks toks šposas buvo - važiavom žvyrkeliu, kažkaip ilsinau vieną ranką - tik viena laikiausi ir staiga stabdžiau, nes per daug priartėjau prie draugo žmonos ir... (und ze clap) prasiyriau delnais žvyru. Skausmo buvo, bet žaizdos puikiausiai sugijo - praktiškai nebesimato jų vietų.
 Antroji diena (kaip iš esmės visos) prasidėjo vėlai. Papusryčiavom ir išskubėjau į Oslą. Juk reik apsilankyt didmiesty. Šiaip... nors ir dargana buvo, bet man visai patiko Oslas. Modernusis operos teatras įspūdingas, tvirtovė nebloga (nuo jos ir fotografavau šį vaizdą), o dar paliko didžiulį įspūdį skulptūrų parkas, kuriame daugybė įvairaus amžiaus nuogų vyrų ir moterų skulptūrų pristatyta. Parkai yra zeba. Tiesa, atgal grįždamas kelias minutes pavėlavau į traukinį, tad teko dar valandą laukti kito.
 Trečioji diena prabėgo namie, na pavakary išėjom pasivaikščioti po miestelį. Draugo žmoną pamokiau fotografijos pradmenų. Visai smagu buvo dalintis patirtim :) Na, o prie univero išpildėm josios linksmąsias kompozicijas:
 Ketvirtoji diena vėlgi mažąjame miestelyje. Šią dieną vėl oras buvo prastas. Tiesa, įdienojus jau ir saulė išlindo. Vėl prasivaikščiojom. Pakeliui praėjom ramunių kalną, tad namai praturtėjo puokšte gėlių.
 Paskutinė diena, gal tiksliau pusdienis (nes vakare laukė lėktuvas) praėjo vėl važinėjantis dviračiais. Šį kartą nuvažiavom keliolika kilometrų fiordo link. Smagi kelionė buvo. Smagus fizinis poilsis.
Žodžiu, nors ir brangi šalis, nors ir lietingi orai, bet gerus draugus aplankyt yra zeba :)