2008 m. vasario 18 d., pirmadienis

Nightwish Vilniuje

Vakar Lietuvoje pirmą kartą koncertavo simfoninio metalo grupė Nightwish, kurios paklausyt ir aš nuėjau. Visgi smagu kultūringai pasiklausyti metalo. Geras koncertas buvo, kad ir ausys kentėjo nuo garso, bet emocijų tikrai teigiamų parsinešiau.
Kas yra Nightwish? Suomiai. Susikūrę 1996 metais, išleido jau 6 studijinius albumus. Pirmasis albumas, išėjęs 1997 metais, ”Angels Fall First” buvo skirtas tik suomių rinkai, jis didelių aukštumų nepasiekė. Tiesa, singlas ”The Carpenter” sulaukė didesnės sėkmės. Antras albumas ”Oceanborn”, išleistas 1998-1999 metais, suomių perkamiausių albumų reitinguose pakilo į 5 vietą, o šio albumo singlas “Sacrament of Wilderness” kelias savaites išsilaikė pirmoje vietoje. 2000 iėjęs ”Wishmaster” albumas Suomijoje debiutavo pirmoje vietoje, kurioje išbuvo 3 savaites. Taip pat jis sulaukė gana nemažos sėkmės užsienyje - Vokietijoje, Prancūzijoje. Dar didesnės sėkmės sulaukė 2002 metais išėjęs albuams ”Century Child”, kuriame skambėjo keletas dainų, įrašytų su simfoniniu orkestru. Taip pat gerbėjų vienas mėgstamiausių gabalų - arija iš Webberio operos “Phantom of the Opera”, kuris dažnai koncertuose buvo gyvai atliekamas su pirmąja vokaliste Tarja Turunen:

2004 išleistas ”Once” sulaukė milžiniško pasisekimo užsienyje. Visi gerbėjai mėgsta šio albumo dainas "Nemo" ir "Wish I Had an Angel". Pastaroji buvo naudojama net kelių Holivudo filmų garso takeliuose.
Po šio albumo grupė susipyko su pagrindine vokaliste Tarja Turunen ir jų kūrybiniai keliai išsiskyrė. Daugelis pranašavo, kad dabar grupė bus pasmerkta agonijai. Tačiau po daugelio paieškų grupė rado naują vokalistę Anette Olzon, su kuria 2007 metais įrašė savo naujausią albumą ”Dark Passion Play”, kurio didžią dalį dainų ir pristatė Lietuvoje. Lyginti naujosios vokalistės sugebėjimus su pirmąja neverta - ji prastesnė, bet grupė dėl to nenumirė. Na, palyginkite dabartinės vokalistės privalumus patys naujojo albumo dainoje ”Amaranth”:

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

"Po šio albumo grupė susipyko" nu šiaip pykosi jie jau seniai, bet čia tik maža pastabėlė:)Šiaip gerai parašyta:)

Justinas rašė...

Na taip, nebūna žaibo be audros debesų. Ne visišką tiesą parašiau :)
Dėkui už pvertinimą ;)

Anonimiškas rašė...

Prašom prašom:) nėr už ką:)
tai buvo tik mano pastebėjimas.
Iš viso manau malonu kai tave vertina:)o man negaila:)