2008 m. lapkričio 26 d., trečiadienis

Ar jums teko parasyti mokslini straipsni?

Zinant, kokia marga musu blogo skaitytoju publika, galiu speti, kad neteko. O jei ir teko, tai nedaugiau 200 straipsniu. Reikia pripazinti, kad straipsnio rasymas yra gana ilgas procesas. Reikia sugalvoti apie ka rasyti, atlikti matavimus, sukurti matematini modeli, nupiesti kokius penkis paveiksleliu/grafikus, perskaityti nemazai kitu zmoniu darbu is tos pacios srities. Galu gale pakovoti su anglu kalba.

Bet gal galima kaip nors paprasciau ir greiciau parasyti mokslini straipsni, kad ir savo malonumui ar kad pries draugus pasigirti. Zinoma galima. Tiesiog nueinate i MIT serveryje esanti puslapi, ivedate savo varda ir pavarde, spaudziate "Generate" ir stai jusu naujas, originalus mokslinis darbas paruostas. Cia rasite visko: paveiksleliu, grafiku, bibliografija su keliais ansktesniais savo straipsniais. Argi ne nuostabu? Projekto kurejams pavyko netgi pateikti savo "generuotus" darbus i tikra moksline konferencija ir buti priimtiems.

Linkiu jums produktyvaus straipsniu rasymo.

2 komentarai:

scania gti rašė...

O ar nėra kokio tinklapio, kad iš karto sugeneruotų diplomą su kokio daktaro laipsniu? Nereikėtų nė straipsnių generuoti :)

Justinas rašė...

Linksmiausia, kad cituojami straipsniai yra šviežiai parašyti Čarlso Darvino ar Alberto Einšteino. Jie išleisti apie 2000 metus. Didžiųjų žmonių mintys ir darbai lieka gyvi amžinai :)