2008 m. gruodžio 2 d., antradienis

Uzklasine veikla

Sia savaite turiu privaloma intensyvu kursa apie tai kaip buti efektyviu savo doktoranturos metu. Pirma diena (pirmadieni), buvo aptarta kaip planuoti savo dienotvarke, kaip bendrauti su savo darbo vadovu, kaip kaupti ir organizuoti informacija. Siandien turejome visa diena apie prezentacijas. Daugiausia zodines: kaip taisyklingai kvepuoti, kad balsas kalbos metu butu aiskus, ka sakyti, kaip sakyti. Taip pat buvo aptarta kaip ruosti plakatus ir skaidres: ka i jas deti, kaip pristatyti informacija ir t.t. Rytoj mokysimes rasyti straipsnius, o poryt atrodo vel prezentacijos. Viskas organizuojama komercines kompanijos dirbancios daugiausiai su komerciniu sektoriumi.

Matosi, Didziojoje Britanijoje gana nemazai demesio ir finansu skiriama tokio pobudzio igudziams ugdyti. Rodos, tai visai neblogai. Nezinau, kiek tai efektyvu. Nes teko matyti kelis doktorantus (kurie manau irgi turejo ta pati intensyvu kursa kaip as), pristatancius savo galutini 3.5 metu darba, ir didelio ispudzio jie nepaliko. Zmones nepasitikejo savimi, atrode jie nelabai gaudosi apie ka sneka, prastai formulavo savo mintis ir pan. (Tai nebuvo vien mano pastebejimas.)

Tuo tarpu Lietuvoje man neteko girdeti, kad doktorantai turetu paskaitas apie efektyvuma, laiko planavima, viesa kalbejima ir pan. Taigi siuos sugebejimus jiems tenka isvystyti kovos lauke.

Nors, mes lankantys tas paskaitas manome svaista laika, gal vis del to paskaitos nera jau tokios nenaudingo? Bent jau sugebejimo planuoti man tikrai truksta.

Pagyvensim pamatysim, kaip man sekasi igyvendinti efektyvumo principus.

Komentarų nėra: