2008 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Nobelio premijos vertas univeras

Kaip jusu nuomone turi atrodyti universitetas, kuriame dirba Nobelio premijos verti mokslininkai? As maniau, kad tai turetu buti nauji, modernus pastatai, kuriu isblizgintais koridoriais begioja mokslininkai su svariais baltais chalatais tarp laboratoriju prikimstu naujausia aparatura. Siandien sis ivaizdis griuvo pamacius 2007 metu Nobelio premijai skirta plakata. Tais metais Nobelio premija suteikta uz magneto varza (kas tai ir su kuo valgoma taip ir neissiaiskinau, nes nesiaiskinau, bet nuo to musu hardai gali talpinti gigus informacijos). Vienas is dvieju atradeju dirba Paris Sud universitete apie kuri jau esu rases ir kuriame as sia savaite sveciuojuosi.

Kaip jau rasiau cia pastatai primena sovietinius laikus: visi vienodi, be jokiu fasadiniu papuosimu, koridoriuose nuo sienu tinkas bira, laboratorijose sekmingai gyvuoja DOS ir Win 3.1. Ir kitaip nei lietuviai jie nesiskundzia prasta savo padetimi, neverkslena del prastu salygu. Gal tai prancuziskas mentalitetas? Aisku, aparaturos jie turi: pvz naujutelaiti SEM. Ir siaip jie cia gali atlikti ivairiausius eksperimentus nuo elementaraus optinio charakterizavimo iki eksperimentu su tiesiniu greitintuvu. Nors aparatai senoki, taciau zmones turi galvas ir draugiskuma bei pozityvu poziuri (na tai mano opinija). Taigi Justinai kol negausi Nobelio prasom is labes nosies ne nekisti :) (OK man paciam tas pats gresia, nes musu grupe Sauthamptone visokio gerio naujo prisipirkusi, tad reikes kazka tolkovo padaryti).

2 komentarai:

postal rašė...

Na vat. Juk svarbu protingas galvas ant pečių nešiot. Taip ir aš manau.

Anonimiškas rašė...

joo :)) hanovery vos ne kiekvienoj paskaitoj apie tą huge magneto resistance pasakodavo. Rodė nuotraukas, oficialias ir ne. Oficialioj visi šypsosi, rodo kažkokį bandinuką. Neoficialioj vienas veikėjas šliaužioja ant grindų to bandinuko ieškodamas.