2008 m. liepos 13 d., sekmadienis

Motociklininko dienoraštis iš Kretos - 4 serija. Pabaiga

Grįžau iš savosiso kelionės į Kretą. Kodėl ten buvau? Buvo organizuota vasaros mokykla OLA (optoelectronics, lasers and application) Chania mieste, Technologijos institute. Graikai skrydžius apmokėjo, darbo dienomis davė puikius pietus. Mokslo (paskaitų) buvo daug. Egzaminą taip pat reikėjo laikyti, bet jis buvo nesunkus - testo forma, galima buvo naudotis visa pateikta literatūra (mums visiems buvo išdalinti paskaitų ppt popieriniai variantai). Norint išlaikyti egzaminą, reikėjo atsakyti 30% klausimų teisingai. Taigi, egzaminas buvo lengvas. Pačios paskaitos buvo didžiąja dalimi įdomios. Buvo ir lazerių fizika, puslaidininkių fizika, organinė elektronika ir plazmos fizika. Pastaroji buvo visai negirdėtas neregėtas dalykas. Kai kurios paskaitos buvo tiesiog aukso ieškojimas formulių miškuose. Kitos buvo įdomios - daugiau kalbėta apie pritaikymą ar fizikinę esmę. Studentų buvo įvairių - 9 čekai, 5 graikai, 3 lietuviai ir 2 anglai (iš Imperial College). Daugelis buvo elektronikos specialybės studentai. Fizikų buvom tryse - aš ir anglai. Kitus du lietuvius (MTV studentus) sunku pavadinti fizikais. Tad didžiajai daliai formulių menas buvo sunkiai suvokiamas.
Pačios Kretos taip pat pamatyta, bet daugiausia praleista Chania mieste. Taigi, tęsiu tradiciją ir įdedu likusius Motociklininko dienoraščio puslapius.
beje, Chanios universitete šios savaitės pradžioje dingo internetas, taigi nebegalėjau tiesiai iš Kretos tęsti savo dienoraščio sklaidos.

2008 07 07
Kėlėmės 6.30. Mažai miego buvo. Ryte vis dar jaučiau kojas po kelionės šeštadienį. Taip anksti kėlėmės, kad atsiimtume iš banko grąžinamus pinigus, nes amžinai ten žmonių pilna. I taip pusvalandį pralaukėm savo eilės prie kasos. Per paskaitas praktiškai miegojau. ”My energy level is low”. Po paskaitų vėl parduotuvė, bananai+arbūzas. Tada paplūdimys, pakalbėjom maloniai su Pavel. Stebėjom saulėlydį. Vėl mačiau Green Flash!! Grįžę viešbutin pasiėmėm Giedrių, susitikom anglus, tada vėl alaus su šašlykais. Maloniai pagrojau armonikėle. Grįžę radom dar Aleš, rašantį savo kelionės planus kitoms 10 dienųpo mokyklos. Josef buvo išėjęs ieškoti mūsų.

2008 07 08
Rytas buvo geras. Pakalbėjom su Josef, jis nusprendė anksčiau grįžti į Pilzeną, iškart po mokyklos - užsisakė bilietus vakar vakare. Mūsų neradęs sakė tiesiog vienas degustavo priešais švyturį. Universitete pirmos paskaitos nebuvo - bendravom su graikais, antra paskaita buvo juokinga - čekas dėstytojas, trečia nuobodi. Po paskaitų parduotuvė, tada paplūdimys - akmenų ir kadrų medžioklė.






Tada saulėlydžio stebėjimas - Green Flash nebuvo, bet Giedrius paplūdimy matė.

Vakare vėl vaikščiojom, truputį alaus su šašlykais. Pakalbėta smagiai su Josef. Truputį pabosta ketvirtą dieną iš eilės klausytis jo minčių apie išsiskyrimą su Mišel po 6 metų draugystės. Ramiai grįžom viešbutin ir poilsis. Dar: užrašai ant smėlio, radiniai jūroj, rakės pirkimas.

2008 07 09
Ryte lengvai atsikelta. Dienotvarkė standartinė: pusryčiai, paskaitos, paplūdimys. Paskaitos įvairios buvo: ir nuobodžios, ir įdomios. Interneto univere dar nesutvarkė, tad negalėjau šeimai laiško išsiūsti. Sakė, kad optinį kabelį už 40 km nukirto kažkas. Detalių nežinau. Diena buvo bene karščiausia per visą laiką Kretoj. Pailsėję iškeliavom vėl į paplūdimį, plaukiojom, rinkom akmenis ir kadrus su Josef.






Laukėm salėlydžio. Josef pradėjo bėgti paskui sportuojančias merginas. Tačiau jom suteikė tik daug juoko. Pasižadėjau pabėgioti su kuria joms grįžtant. Saulėlydžio sulaukėm, merginos prabėgo, Green Flash kaip ir matėsi, bet nuotrauka neišėjo.

Išeinant prabėgo graži mergelė, Josef priminė mano pažadą - aš pradėjau paskui švedę bėgti. Susipažinom. Bet grįžau atgal, jau keliavom su daiktais ir ji vėl pasirodė - vėl ir aš pasirodžiau. Ji laiminga bėgo, emeilą gaavu. ”Niekada bėgdama nebuvau su niekuo susipažinusi”. Esu laimingas - pasisekė labiau nei Josef. Vakare krantinė, alus, ”two idiots”. Beje, Kretai tinkanti mintis iš Remarko ”Trijų draugų”: ”Ar romas gardu gerti, nelabai svarbu. Juk tai nėra paprastas gėrimas - tai bičiulis. Bičiulis, kuris tau palengvina širdį. Jis pakeičia pasaulį. Todėl žmonės ir geria jį.”

2008 07 10
Rytas standartinis: pusryčiai, paskaitos. Grįždami į parduotuvę, kriauklyčių, tada į paplūdimį. Plaukiojoms, žaidėm su raketėm, ėjom akmenukų, vėl stebėjom saulėlydį, bet Green Flash nepasirodė.







Vakare keliavom į ”Taste” greito maisto restoranėlį. Tada su čekais alaus degustuoti. Grįžom viešbutin, tada tvarkėmės paskaitų konspektus - ryt testas/egzas.

2008 07 11
Ryte jautėmės gerai - pusryčiai vėliau nei įprastai. Nes egzaminas gerokai vėliau buvo nei kad įprastos paskaitos. Pats egzaminas - testas, apie 100 klausimų, buvo galima naudotis tona paskaitų konspektų. Šiaip gerai visai, visų klausimų nespėjau atsakyti, bet ne tai svarbiausia.




Po egzamino vėl paplūdimys, paskutinį kartą. Šį sykį labai neblogos bangos buvo - skraidėm ant bangų. Be plaukiojimo dar fotografija užsiėmiau - juk didelių bangų retai kada turiu galimybę pagauti. Kitaip tariant, jūra mane maloniai nustebino.











Po jūros tvarkiausi daiktus ir ruošėmės vakarinei daliai. Vakarieniavom tikrai nuostabiam restorane prie jūros. Buvo daug jūrų gėrybių, graikiškų patiekalų ir daug vyno bei alaus. Aplaistėm savo kelionę Kretoje, mūsų draugystes, rūkiau cigarą. Kaip sakoma: per barzdą varvėjo, burnoj neturėjau. Visi girti (kas iki galo liko) grįžom į viešbutį. Ryt kelionė į Lietuvą.

2008 07 12
Ryte galva buvo sunki, bet realiai labai sėkmingai praėjo rytas iš po vakaro. Paskutiniai pusryčiai, paskutinių daiktų pakavimas. Tašė sunki nešti. Bananų bei vandens užsipirkimas ir autobuso laukimas. Teko du kartus persėsti į kitą autobusą. Jau važiavom į Heraklioną, bet teko persėsti dar kartą Rethimnou mieste į kitos kompanijos autobusą.

Įdomiai nuvažiuota. Heraklione kelias valandas turėjau iki skrydžio, tai pavaikštinėjau po miestą, apžiūrėjau gynybines sienas, Venecijos laikų fortą, dokus.





Paskutinį sykį suvalgiau Giros Pitas. Užėjau parkelin, priguliau ant suoliuko, pusvalanduką pasnaudžiau.


Vėliau dar stebėjau didžiules bangas ir albano padedamas radau kelią į oro uostą. Skrydis namo šiek tiek prailgo.

2 komentarai:

Augustė rašė...

Nuotraukų!
Ačiū.:)

Justinas rašė...

Ką tik baigiau tvarkytis nuotraukas. Chu.. Ilgas ir gana sunkus procesas. Taigi, paąžadu, kad po pietų nuotraukos atsiras dvejose dienoraščio serijose