2008 m. liepos 15 d., antradienis

Rusiškos technikos universalumas

Pastarosiomis dienomis vėl įsitraukiau į praktinį mokslinį darbą: su kolega bėgiojame po rūsius ieškodami detalių, žiūrim kas ant grindų voliojasi, patikriname visus stalčius. Žodžiu kuriame. Kaip jau teko tą nekartą suprasti, dažnai tenka kažkokį laikiklį ar stovelį pasidaryti pačiam. Štai prireikė mums įtvirtinti mikroskopo okuliarą. Ieškojom, ieškojom ir va po ranka pakliuvo sovietinis lempos patronas. Viena jo dalis, kiek paskabliavus, labai puikiai atliko iškeltą jai uždavinį. Kitą dieną sugalvojom įtvirtinti kitą okuliarą. Ir vėl mūsų nenuvylė sovietinis patronas (tik jau kita jo dalis). Taip ir pradėjo šviesti okuliarai patronuose...

Tuo tarpu man vedėjas davė du poliarizacinius filtrus (sako, fotkini, tai gal pritaikysi). Aš buvau gana skeptiškas dėl pritaikymo. Poliarizatorius - dalykas labai šaunus, bet kaip jį prie fotoaparato pritvirtinti.

Šiandien ryte, nieko per daug nesitikėdamas, pasiėmiau savo fotoaparatui skirtą filtrų adapterį ir pradėjau jį taikyti su filtru. Diametras labai panašus, bet nelabai lenda... Pasižiūrėjau į kitą adapterio pusę, o ten žiūriu sriegis yra, ir ant filtro sriegis. Pradėjau sriegti, nagi sriegiasi. Pasirodo japonai ir rusai turi tuos pačius standartus. Kaip malonu :)

P.S. Laukite poliarizuotų vaizdų :)

3 komentarai:

scania gti rašė...

Rusų gaminius geriau apibūdina žodis ,,pusfabrikatis''. Ir daikto paskirtis labai dažnai būna ... supainiota. Tereikia tik trupučio fantazijos, kad pamatytum realią pusfabrikačio paskirtį :D

Justinas rašė...

Vau... Absoliučiai pavydžiu dėl poliarizatoriaus ;) Tikrai geras daiktas fotografijai.
Bet ir aš turiu kuo pasigirti fotografijos skiry -šiandien nusipirkau visai neblogą (kitaip tariant daug vietos užimantį ir posunkį) trikojį/štatyvą. Laukit vakarinių vaizdų ;)

Martynas rašė...

To Scania: ir ta technika ne tokia trapi, atlaiko fantazijos netikėtus viražus :)

Justin, poliarizatorius turiu du :)

Tai galim kada susikombinuoti į pavakarę: pagaudyti saulėlydžio :)