2009 m. kovo 18 d., trečiadienis

Technologijos pradineje mokykloje

Pirmadieni teko lankytis pradineje mokykloje. Idomu buvo pamatyti kaip atrodo mokyklinis svietimas Anglijoje. Siaip man mokykla labiau primine darzeli: klases visos nuklijuotos piesineliais, saulutem ir t.t. Turi pertrauka zaidimams lauke.

Vienas dalykas, kuris tikrai nustebino: tai mokykloje idiegta kompiuterine maisto uzsakymo sistema. Ryte pradinukai suguza i savo klase (kiekviena klase turi tiesiogini isejima i vidini kiema). Tada sutupia ant drizuoto kilimo pries balta lenta, ant kurios projektuojamas vaizdas su vaiku pavardziu lentele. Kiekvienas vaikas prieina prie lentos, baksteli ant savo pavardes ir jam/jai pietus uzsakyti.

Mes net universitete tokio neturejome, o cia pradineje mokykloje.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kažkodėl nesistebiu, juk tai Anglija...

Anonimiškas rašė...

O Anglijoj ne tik pradinės, bet ir vidurinės mokyklos piešinukais nukabinėtos. Ten dešimtokai per chemijos pamokas paišo "vaizdelius iš molekulių šeimyninio gyvenimo" ir panašiai. Gal ir įdomu bei skatina kūrybiškumą, bet kai kur ir lazda perlenkta.

Martynas rašė...

Na, kad ju kurybingumas yra stipriai lavinamas galima pastebeti ir is to, kaip chebra i bara pagerti eina: kas su sortais, kas su supermeno apsiaustu, kas su drugelio sparneliais, as su moterisku sijonu...