2008 m. balandžio 9 d., trečiadienis

Dirbam plušam

Šiandien laboratorijoje buvo pats darbo įkarštis. Žmonės zujo aplink, matavo, studentams laboratorinius vedė. Vieni tyrė įdegimo kremą, kiti kažkokį ten deguonį kažkokiose biologinėse sistemose, dar kiti krapštė silicio nanokristalitus, arba planavo būsimą laboratoriją, arba švietė kaitrine lempute kažkokius pažaliavusius stikliukus. Ir visa šita košė užvirė mūsų trijuose. dažniausiai ypač ramiuose, kambariuose (dažniausiai tebūnam trise tose patalpose per visas dienas). Viso to priežastis: nuo rytojaus nuimami langai. Arčiau pasaulio (tai yra be langų) būsim kokius du mėnesius. Daugelis tai suvokia, kaip aktyvių matavimų nutraukimą artimiausiam laikotarpiui. Tad reikėjo pasigaminti rezultatų artimiausiems dviems mėnesiams.

Gaila nebuvo jokių lankytojų. Būtų pamatę, kaip aktyviai yra triūsiama petis į petį žinių kalvėje, kiek prakaito išliejama nardant dar neištirtose pasaulio plotmėse.

O rytoj visi draugiškai nuiminės langus (aš manau nedalyvausiu). Statybininkams šitos užduoties nepatikėjo, tad geriami profesoriai, daktarai ir doktorantai turės patys išsikirsti langą į pasaulį.

O paskui vėl bus tylu. Tik minties mūzos sklandys ieškodamos, kam galėtų atskleisti savo paslaptis. Sunkoka bus joms, ką nors surasti :)

Komentarų nėra: