2008 m. balandžio 20 d., sekmadienis

Isgyvenus IELTS egzamina

Ilgokai nieko nerasem. Arteja egzaminai, bakalauriniu gynimai ir siaip laikas trumpeja...

Vakar teko laikyti IELTS egzamina. Kaip ten man sekesi suzinosiu po 13 dienu (negreitai). O kol kas teks laukti.

Pirmiausia buvo klausymo dalis. Kiekvienas gavome infraredinius imtuvus Bosh, per kuriuos tiesiai i ausines buvo transliuojamas irasas. Tad garso kokybe buvo nuostabi, nepriklausomai nuo to kur teko sedeti. Klausytis tokio iraso vienas malonumas palyginus su kazkada buvusiu valstybiniu anglu egzaminu, kur is gergzdziancio magelio kitam klases gale sklido garsai tartum kazkieno pokalbio.

Surinkus klausymo bukletus atejo eile skaitymui. Tam gavome, rodos, geltonos spalvos bukletus su trim skirtingais tekstais. Visi mazdaug per visa A4 formato lapa. Nu ir skaitem apie stiklo gamyba, vezlius ir identiskus dvynius. Sitam etape vienam vyrukui nenuskilo: nesurase atsakymu i tam pateikta lapa. Paskui, maciau ji Britu taryboje prakaituojant t.y. besiaiskinant kazka. Gal issikapanojo?...

Ir galiausiai rasymas: 150 zodziu apie tepalus ir 250 zodziu apie senus namus. Rodos, prirasiau kiek reikia.

Tikejausi gauti visas uzduotis kartu, vienoje knygeleje. Tada buciau galejes pasinaudoti skaitytu tekstu zodziais savo rasyneliuose ir sutaupyta laika per klausyma ir skaityma panaudoti rasymui. Deja, kiekvienai uzduociai atskiri lapai, kuriuos isdalina tik pries ta uzduoti.

Po visos sitos rasliavos reikejo vaziuoti i Britu taryba (egzaminas vyko kitoj vietoj) ir ten aptureti pokalbi su grynu gryniausiu britu. Vat su juo tai kaip pasiseks, gali gauti toki pasnekova su tokiu dialektu, kad sunkiai ji suprasi. Man pasiseke - vyrukas snekejo standartiniu dialektu (ufff). Pakalbejau apie gitaras, interneta ir sveikata ir baigiau savo egzamina.

Taigi lauksim rezultatu :)

P.S. mano Vista durniuoja siandien (matyt prasosi buti ismesta), tad teko rasyti sveplai. Atsiprasau gerbiamu skaitytoju/lankytoju.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

ko čia kabinėjies prie vistos? ;) dabar matau įprasta visas kompo bėdas versti vistai. Nežinau kodėl, bet man ji tikrai puikiai veikia. Neketinu grįžti prie win 2003, kuriuos naudojau anksčiau. Ko negaliu pasakyti apie XP..

Kam tau šitas egzaminas reikalingas? Doktorantūrai? Bet kokiu atveju linkiu sėkmės :)

Martynas rašė...

Taip, egzaminas yra viena iš sąlygų stojant į doktorantūrą (ar magistrantūrą).

O dėl Vistos man nepatinka tai, kad negaliu naudotis senomis programų versijomis. Tai viena pagrindinių mane erzinančių pusių...