2008 m. birželio 20 d., penktadienis

Baigėme universitetą

Vakar, birželio 19 dieną, abi šio blogo rašeivos gavo Bakalauro diplomą ir įgijo fizikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį:

Mano kolega Martynas tai netgi raudoną diplomą paėmė. Tokių puikiausiai baigusiųjų pas mus kurse iš 118 žmonių buvo 3. Apskritai, nelabai suskaičiavau, kiek šiemet buvo mūsų baigusiųjų FIziką. Sunku grupiokus visus suskaičiuoti, nes jų baisiai mažai belikę. Pirmame kurse įstojusiųjų buvo 36, o baigė - tik 9, + 2 ankstesnių metų studentų. Tieas dalis mūsų grupiokų sėkmingai nukeliavo pedagoginiu keliu - 6 baigė FIziką ir Fizikos mokymą. Taigi universitetą baigė 43% mūsų grupės studentų.
Įdomiausia paskaityti, ką rašo mūsų diplomuose. Pavyzdžiui: Tikslai, įgytos žinios įgyti gebėjimai:
Fizikos bakalauras yra sukaupęs fundamentinės fizikos žinių, susipažinęs su šiuolaikinėmis mokslinėmis koncepcijomis ir teoriniais modeliais, turi savarankiško darbo įgudžių: geba kūrybiškai taikyti fizikinių reiškinių modelius, naudotis šiuolaikinėmis informacijos technologijomis, moka rinkti, sisteminti, analizuoti ir interpretuoti eksperimentinius duomenis.
Arba: Galimybės užsiimti profesine veikla:
Absolventas gali dirbti kūrybinį darbą mokslinėse ir praktinės veiklos institucijose, kuriose sprendžiamos teorinės ir eksperimentinės fizikos problemos, aukštųjų technologijų (pvz. optoelektronikos, elektronikos, informacinių technologijų, sudėtingų kompiuterinių sistemų) įmonėse.
Būtų smagu, jei didžioji dalis teksto atitiktų realybę - kad apie kiekvieną baigusįjį galėtumėme taip pasakyti. Dažna nūdienos akademinio pasaulio realybė, kad baigusieji dirba ne pagal specialybę, o pati specialybė tiesiog svarbi tuo, kad suteikė diplomą.

Beje, tai pirmoji mūsų abiejų nuotrauka šiame bloge (savo nuotrauką buvau įdėjęs viename pasakojime apie Kubą).

2 komentarai:

Augustė rašė...

O jau kiek laimės veiduose :D Sveikinimai!

Martynas rašė...

Dėkui :)

Šita nuotrauka buvo sukurta specialiai blogui :)