2008 m. birželio 9 d., pirmadienis

Žiedeliai ir bitutės

Perskaitę pavadinimą nesitikėkite išvysti straipsnio apie Kamasutros subtilybes. Amerikietiškas požiūris į šiuos žodžius iškreipia mūsų vaizduotę. Kita vertus, subtiliai apibūdina visų gyvių gyvenimo kulminaciją - dauginimąsi. Taigi, šio straipsnio tema - nepakartojama mūsų gamtoje.
Kaip žinia, pastaruoju metu gana intensyviai fotografuoju. Taigi, prisikaupė net man patinkančių įvairių gamtos nuotraukų. Pavyzdžiui, šis berniukas pievoje:

Realiai gaudžiau jo jaunesnę sesutę beskinančią gėles mamai, bet ne tuo kampu tupėjau, tačiau išėjo visai vykusi nuotrauka Vilniaus centre, Sereikiškėse. Kai pastaruoju metu ėjau pro šią vietą, žiedų jau nebebuvo likę...
Nemažą dalį pastarojo laiko praleidau Elektrėnuose, tad sužvejojau nuostabių savo gimtosios gamtos vaizdų:
Vienintelis iš savo kolegų nenuvytęs žiedas:

Benuskrendantis pienės pūkelis:

Užsimaskavęs drugys:

Beužsimezgantis kankorėžis:

Gražu. Gamta augina savo atžalas, nokina vaisius. Tačiau nesuklysiu pasakydamas, kad vienas žavingiausių lietuviškos gamtos, peizažų gyvūnas - arklys. Tai elegantiškas, grakštus žmogaus pagalbinkas. Mūsų apylinkėse juos gana dažnai galima išvysti atokesnėse vietose:


Susigyvenus su gamta, jos įsiklausius, pastebi neišpasakyto gamtos grožio kūrinius: gėles, bites, įvairius vabzdžius...




Ir pavasarį ar vasaros pradžioje, vyksta bene gražiausias procesas - rūšies tęstinumą išlaikantis dauginimasis:

Kai įsigilini į tave supančią gamtą, nebesugebi ja atsižavėti - gamta prabyla dar prieš aušrą, dienos metu vyksta didysis gyvenimas - maitinimasis, partnerių paieška, dauginimasis, vaikų maitinimas - išgyvenimas. O vakare, saulei besileidžiant už horizonto, visi gyviai nuščiūva, lieka šlamėti tik medžių lapai ir tolumoje žviegti automobilių varikliai.
Labanakt:

5 komentarai:

Augustė rašė...

Va čia tai gražumėlis. Aš ir taip mėgstu, dabar liko tuos pora tūkstantukų susitaupyt geram fotikui. Va, pora metelių iki mokyklos baigimo liko. Gal iš pietų pinigų ir sutaupysiu. :D
Šiaip labai gražu, man pirmoji ir priešpaskutinioji labiausiai patiko (nod)

Justinas rašė...

Na jo, brangus daikčiukas tas veidrodinis fotoaparatas. Tačiau gerokai brangesnis yra geras fotografas. Nežinau kiek dar mėnesių/metų reiks, kad patobulėčiau žymiau. Nors pažanga nuo sausio mėnesio akivaizdi.
Tad susitaupius nenustebk, kai tavo nuotraukos bus netobulos :)

Anonimiškas rašė...

Tikrai gražu, iš viso iš estetinės pusės žiūrinti su gamtos grožiu ne kažin kas gali konkuruoti (šiuolaikinio meno centrai tai tikrai negali)

PS. Tik nesupratau, kodėl kalbėdamas apie "Kamasutros subtilybes" paminėjai "amerikietišką požiūrį". jaučiu, kad esi gerokai dezinformuotas apie Ameriką :)

Justinas rašė...

Arba mano mintys per nelyg toli šokinėja nuo sakinio prie sakinio :)
Ką reiškia žiedeliai ir bitutės puikiai žino visi (daugiausia iš amerikietiškų filmų) - dauginimasis, kurio atitikmuo pasaulinėje literatūroje yra Kamasutra.

Anonimiškas rašė...

Ech, ziedeli tu... o as kai sirse i langa galva trankau ir galvoju, kad kaip nors vis tiek iskrisiu!!!

Tiek premainingu minciu pas mane galvelej, kad nei dirbti man dabar, nei mokytis... eik, klausyk, o koks jausmas atisilikus viska?? Turbut tik begt i parka ir fotografuot viska... Juk nieko daugiau nereikia daryti!