2008 m. rugsėjo 15 d., pirmadienis

Laiškai

Neseniai teko gauti dovanų laiškų rinktinę. Kažkokie disdentai tarpusavyje susirašynėjo ir štai jų korespondencija sudėta į vieną knygą. Kai pagalvoji, tai tokių knygų yra tikrai nemažai. Jei leidžiami rašytojo raštų tomai, tai būna įtraukti ir jo laiškai: asmeniniai ir oficialūs. Juk korespondencija leidžia prisiliesti prie dominančios asmenybės, pažinti iš arčiau jo vidinį pasaulį, kuriame gimė idėjos, mintys, tikslai. Už meninkų, politikų, kitų įžymybių laiškus mokamos milžiniškos sumos.

O kas liks po mūsų kartos? Juk popieriniai laiškai ir jų asmeninis, dažnai net meninis, stilius baigia nunykti. Jei seniai jau užleido vietą elektroniniams laiškams, skype, trumposioms žinutėms.

Gal bus spausdinamos sms rinktinės tarkim Princo Čarlzo, arba aukcionuose varžomasi dėl Adamkaus ar Jasikevičiaus elektroninių laiškų, ar Zuoko blogo archyvų.

Tik čia iškyla nauja bėda, tokia elektroninė informacija gali labai lengvai išnykti, tereikia tik paspausti delete :) Ką dažnai tvarkingi žmonės ir daro.

Aišku, žinoma yra kitas žmonių palikimas: audio, video įrašai. Tačiau tai atspindi oficialią žmogaus pusę. Taigi gal asmeninis žmogaus gyvenimas nepaliks jokių pėdsakų? Ir tai reikš minėtųjų aukcionų pabaigą, plonesnes biografines knygas? Pamatysim...

1 komentaras:

scania gti rašė...

Puiki terpė legendoms - rašytinių šaltinių neliks, o perpasakojama tiesa labai greitai tobulėja :)