2008 m. rugsėjo 9 d., antradienis

Liūdnas pastebėjimas

Pastaruoju metu trarkau savo nuotraukas ir baigiu tvarkyti vasaros nuotraukas. Kaip ir visą laiką, taip ir dabar dedu nuotraukas į savo Fotki ir deviantart albumus. Taip sakant, vis gal kas jas pastebės. Deviantart labai žavus puslapis, nes jame daugybė svetainės vartotojų iš viso pasaulio gali žiūrėti tavo nuotraukas, jas komentuoti, keltis į mėgstamų nuotraukų katalogus. Gera, kai matai, kad tavo nuotraukas stebinčiųjų ratas pamažu didėja. Aš pats irgi gana nemažai vartotojų stebiu. Mielas statistikos skirsnis šiame puslapyje - gauni informaciją ne tik, kiek tu turi meno kūrinių patalpinęs, kiek jie sulaukė komentarų, buvo žiūrėti, pažymėti kaip mėgiami (bendroje sumoje), bet ir daugiau smulkenų, tarp kurių gali pažiūrėti kokia nuotrauka buvo populiariausia. Šiai dienai vieną mano nuotrauką stebėjo 45 žmonės. Palyginus su populiariausiais fotografais, tai yra niekis. Populiariausias nuotraukas stebi dešimtys tūkstančių vartotojų nuotraukos pasirodymo dieną, o patys populiariausi darbai stebėti daugiau nei 600 000 vartotojų.
Tad kurgi čia liūdna gaida? Liūdna gaida bus apie Fotki. Į šią svetainę pradėjau dėti nuotraukas tam, kad jos būtų matomos mano draugų, komentuojamos, keikiamos. Kitaip tariant, kad būtų man gera žinoti, kaip mano kūrinius ar šiaip įvykius, keliones, vertina draugai. Pradžioje aš kiekvienai nuotraukai sugalvodavau originalų komentarą, bet vėliau, sulaukdamas vis mažiau ir mažiau lankytojų, komentarų, mano nuotraukų aprašymai darėsi vis labiau lakoniški. Įsigijus pakenčiamą fotoaparatą (Nikon D40x), šios svetainės lankymas toliau sėkmingai mažėjo ir tebemažėja. Komentarų praktiškai nebesulaukiu, tad nuotraukas galima sakyti dedu praktiškai tik sau :)
Gal aš čia ne iš tos pusės žvelgiu. Galbūt mano draugų skaičius mažėja? Neabejotinai tai ir vyksta. Nieko keista. Dalis jų užsieny, bet su didesne dalimi tiesiog nepalaikai ryšių, nesusitinki, ir žiūrėk, kad draugų praktiškai nebeturi :)
Čia ta liūdna gaida :) Pabaigai vieną žymią mintį perpasakosiu (nežinau autoriaus). Vieną labai gerą draugą turėti yra nepakartojama. Du labai gerus draugus turėti yra iš viso neabejotina laimė, nuostabiausias dalykas pasaulyje. Tris labai gerus draugus turėti yra svajonių išsipildymas, dar daugiau laimės, dar daugiau gėrio, bet... Taip niekada nebūna.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Matai, bėda ta, kad pažįstamus labai sunku kritikuoti :)

P.S. o kur tave deviantart rasti?

Martynas rašė...

šaunus įrašas

Justinas rašė...

Deviant nuorodą įdėjau pačiame straipsnyje, rasi lengvai. Jei ką, mano nickas standartinis - smaikstuolis

Ačiū, Martynai ;)

Anonimiškas rašė...

nežinau nežinau... gal pabandyk paieškoti įdomenių kadrų. Aš žvilgterėjau, bet akys užkliuvo vos už kelių nuotraukų. O kitas dalykas - labai sunku susigaudyt kurios nuotraukos naujos, kurios ne. Ir jų kiek per daug. Atsiprašau už kritiką :)

Justinas rašė...

Ačiū už kritiką. Juk ji ir yra tam, kad ją atremtum :)
Kiek supratau tu čia kalbi apie FOtki. Taip, yra neįdomių nuotraukų, nes ten dedu ne tik gražius, bet ir informatyvius kadrus. Tik gražius kadrus dedu į Deviantart.
Na.. O dėl nuotraukų naujumo.. Prie kiekvieno albumo aprašymo yra parašyta, kada paskutinį kartą tas albumas pildytas. Senus albumus dedu į katalogus Archyvas. Na.. Atmospheric Optics katalogo nearchyvuoju, nes tai informacija apie tuos pačius reiškinius tik kitom dienom. Žinoma, kai daug kadrų pridedu, tai sunku nueiti į galą prie naujausių nuotraukų. Reiktų paieškoti, gal reverse rikiavimas yra. Tada naujausios nuotraukos būtų prieyje.
O deviantart automatiškai senesni kadrai pasislepia tolumoje, nes dažniausiai daugiau kelių puslapių nepasižiūri. Taigi, automatiškai esi priverstas stebėti naujausias nuotraukas