2009 m. sausio 10 d., šeštadienis

After Dementjev experience

Džimiškai pavadinau šį straipsnį, bet su septintojo dešimtmečio Experience čia nieko nėra bendro. Išlaikiau šiandien egzaminą pas dėstytoją (Dementjev) kurį visą semestrą sėkmingai keiksnojau. Turbūt blogiausias dėstytojas per mano penkerių metų studijas. Kiek gavau? 8. Tai vienas geriausių grupėj pažymių. Vienas devynetas tebuvo.
Dabar tikrai galiu pasakyti, kad studentai gali neišmokti dėl to, kad blogas dėstytojas. Man taip ir buvo - dėstytojas ne tik kad nepridėjo, bet ir atmušė norą, stimulą domėtis mokytis. Į egzaminą ėjau praktiškai nieko nesuprasdamas iš to dalyko (tik bendrojo išsilavinimo žinių vedamas). Šiaip temų įdomių buvo: difrakcija, koherentiškumas, geometrinė optika, holografija, optinis informacijos apdorojimas, įrašymas. Tačiau tai, kaip jos buvo pateiktos tai tragedija. Aš tik vakar, truputį skaitinėdamas pagrindinę mūsų knygą pradėjau suprasti, ką mes turėjome čia mokytis.
O egzaminą išlaikyti nebuvo sudėtinga: 2 balai už prezentaciją ir referatą, 2 balai už namuose sprestus uždavinius (daugiausia vieną balą iš čia pasiėmėme) ir likę šeši balai už du klausimus ir uždavinį. Taip sakant viskuo galėjai naudotis. Tad skolinausi nešiojamą kompiuterį iš kambarioko (nes visos knygos kompiuteriniu formatu) ir per tris valandas pasiskaičiau gautus klausimus, pasimokiau, pasirašinėjau, išsprendžiau uždavinį ir VUOLIA kaip sakoma :) Ir aš jau išgyvenęs bjauriausią dalyką šioj sesijoj.
Beje, per egzaminą išradau Nightwish teoremą, vietoj Naikvisto. Nors su metaline muzika čia nieko bendra, bet vis - fizikos ir muzikos verpetuose besisukančios mano mintys.
Tad dabar tik liko malonumas: du egzaminai pas Sirutkaitį: vienas lazerinis skylių gręžiojimo kursas, o kitas - kursas apie kietojo kūno lazerius.
O egzaminai studentui šventė. Bent išmoksti ko nors prieš egzaminus ir tuo labiau per pačius egzaminus. Net ir Dementjevo atveju.

2 komentarai:

postal rašė...

Geras tas studentų gyvenimas. Prieš ir per sesiją truputį susiima ir baigta.

Justinas rašė...

Dažniausiai domiesi viso semestro metu, bet šiuo atveju tai negalioja