2009 m. sausio 12 d., pirmadienis

Kur vanduo?

Siandien iskilo sunki uzduotis rasti musu brangiajam Pharosui distiliuoto vandens. Pradejus paieska, atsirado keistu ir net mistiniu sunkumu. Del nepaaiskinamos priezasties anglai distiliuoto vandens neturi. Vietoj jo naudoja dionizuota. Pastarasis pasizymi mistiskomis griaunanciomis savybemis. Ju niekas aplink kaip ir nepatyre savo kailiu, tad pila ji kur tik papuola (taip pat ir i lazerius). Taciau sklando gandai, kad tam tikromis salygomis jis tampa chemiskai reaktyvus. Speju per pilnati. Cheminio reaktyvumo priezasties niekas nezino. Tad telieka tiketi prietarais ir gamintoju patarimais.

Tikiuosi pavyks uzkurti lazeri sia savaite. Ziu, gal mano vedejas neislaikys ir distiliuota degtine uzpils.

8 komentarai:

Justinas rašė...

Aham, kai pas mus instaliavo titaną safyrą tai atsakingas vaikis už instaliaciją (mechaninę) kartojo: ”Jokiu būdu nenaudokite dionizuoto vandens, nes savo praktikoje turiu atvejų, kai jis pakenkė sistemai.”

Martynas rašė...

Klausyk, o is kur jus gavote gerojo distiliuoto?

Anonimiškas rašė...

o vaistinėse nėr, ypač tose kur gaminami vaistai? Kažkada pirkau bombioškėm daryt.

Martynas rašė...

Vaistinese neradome. Maisto prekiu parduotuveje neradome. Chemijos fakultete neradome. Pas reagentu tiekeja irgi neradome. Galiausiai mano vadovas grizo su usboneliu distiliuoto vandens is savo stomatologo (vienas eBay distiliarkos pardavejas pasake, kad distiliuota vandeni perka stomatologai).

Unknown rašė...

pas mus, Lietuvoje, tai distiliuoto isigyti galima kuro degalinese, kazkiek centu litras plastikineje taroje kastuoja. as vasara automobilio stiklam purksti perku

Anonimiškas rašė...

man tai idomu kas tas dejonizuotas vanduo ir kuo visgi skiriasi nuo distiliuoto

marcius rašė...

Dejonizuota vandeni lengviau gauti ir jis yra chemiskai svaresnis. Jis gaunamas praleidziant vandeni per kazkokius chemikalus, kurie pritraukia visus jonus. Zodziu, kazkas panasaus i britta filtra.

Distiliuotas vanduo yra gaunamas garinant vandeni.

Esminis skirtumas yra vandens laidumas, kuris del kazkokiu priezasciu itakoja korozija.

marcius rašė...

O del to ar degalinese parduodamas vanduo yra distiliuotas (gautas garinimo budu) ar dionizuotas, tai nelabai aisku. Gal raso distiliuotas, nors yra istikruju dionizuotas, gal ant etiketes parasyta mazom raidelem, butu visai idomu suzinoti?