2009 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

Mokslo populiarinimas vardan zebos

Gerai Martynas rašė: taip, rašiau apie wikipedia. Rašiau, mąsčiau ir galvoju: o kodėl gi neprisidėjus prie visuotinio mokslo skleidimo laisvojoje enciklopedijoje? Kaip galvojau, taip ir dariau. Mąsčiau kokius straipsnius galėčiau parašyti ir priėjau prie elementarios išvados - tuos, kurių tematika man artimiausia. Taigi, ėmiausi netiesinės optikos bei šiandien enciklopediją papildžiau gana nemažu straipsniu apie antrosios harmonikos generaciją.
Kokie atsiliepimai? Visgi pradžioje sunkoka būna visada. Tekstas tekstui, standartinės formato priemonės yra išdėliotos, jas nesunku valdyti, bet problemų atsiranda, kai nori rašyti formules, cituoti tekstą, įdėti piešinius (kol kas dar nė vieno neįdėjau) ar padaryti kitus sudėtingesnius pakeitimus. Ten nėra viskas taip paprasta, pagal nuojautą atliekama. Tada tiesiog žiūri kokio nors jau parašyto straipsnio kodą ir pagal jį redaguoji savąjį.
Šiaip, toks visai įdomus reikalas atsipalaidavimui nuo mokslų. Prisijunkit ir jūs! Juk kas parašys enciklopediją, jei tos iniciatyvos mes nesiimsime?
Ir dar: veikia gana efektyvi straipsnių redagavimo sistema. Vartotojai peržiūri jau parašytus straipsnius, juos pataiso, suwikipedina ir gaunas gana neblogas kelių autorių kūrinys.
Martynai, prisijungsi? :)

1 komentaras:

Martynas rašė...

Ech, reikia sugalvoti apie ka rasyti, kas dar neparasyta :)