2009 m. sausio 11 d., sekmadienis

EnglishRussia

Seniai norėjau parašyti apie nuostabų tiklapį, kurį vartau nuo neatmenamų laikų: EnglishRussia. Čia pateikiama įvairiausių straipsnių su įdomiomis nuotraukomis ar video vaizdais. Ar apie gražius gamtos stebuklus, ar senosios carinės ar sovietinės nuotraukos, Mis Rusijos konkurso fotoreportažai, keisčiausi filmukai ir panašiai ir taip toliau.
Vienas pirmųjų faktų, keliantis abejonų - viršuje esanti eilutė: ”Juk kažkas įdomaus turi įvykti kasdieną 1/6 Žemės plote.” Taip daugmaž primečiau koks RUsijos plotas ir nepatikėjau kad taip gali būti. Tada paskaičiavau - Rusijos plotas sudaro 11,5% Žemės ploto. Tada galvoju, gal jie skaičiavo Sovietų Sąjungai, nes straipsnių pasirodo iš įvairių postsovietinių valstybių. Paskaičiavau: Sovietų Sąjunga savo epopėjuj užėmė 15% Žemės sausumos. Jei mokat skaičiuoti, iki šeštadalio Žemės vis tiek trūksta.
Nekreipdamas dėmesio į šį netikslumą, turiu pripažinti, kad šiame tinklapyje galima rasti visokio gėrio. Pavyzdžiui naujausi straipsniai apie šiltąsias (55C) versmes arktiniame šaltyje (-40C), apie apleistus radioaktyvius švyturius išdėstytus aplink Arkties vandenyną ir naudojusius branduolinius reaktorius savo veiklai (autonominiai švyturiai!) bei nuotraukos iš pirmųjų vokiečių invazijos į TSRS dienų per Antrąjį pasaulinį karą. Prieš kokią savaitę, besiruošdamas egzaminui perverčiau beveik visą tinklapį ir atsirinkau įdomių nuorodų. Iš maždaug 2000 straipsnių tikrai buvo ką atsirinkti: sovietinės nuotraukos, sovietinė prekybos sistema, Mis Rusija 2008, ”Nematyta Rusija”, moksliukų vakarėlis, apleisti užšąlę laivai, tikrai sukrečiančios įvaikintų vaikų iš vaikų namų nuotraukos, o gal žiemos grožis?, ar mašinų fotosesijos parodijos, bet dažniausiai pakeri rusiški peizažai bei žmonių portretai.
Minėjau, kad dedamos nuotraukos iš postsovietinių valstybių. Ar yra kadrų iš Lietuvos? Žinoma! Informacija labai varijuoja. Yra ir gražių dalykų: Kryžiaus kalnas ar mašinų tiuningas ar kasdienių kadrų: mašinų naikinimas ir klausimas: Ar iš tikrųjų lietuviškai ”Vista” reiškia gaidys?, tačiau yra ir Lietuvos vardą teršiančių vaizdų: vandalizmas stovėjimo aikštelėje, girtuoklio ropojimas per kelią.
Taigi, bet kuriuo atveju rekomenduoju šį tinklapį visiems, norintiems pasisemti geros nuotaikos iš linksmųjų kadrų ar norintiems pasigrožėti nuostabiais vaizdais ir senųjų fotografų darbais.

Komentarų nėra: