2009 m. vasario 8 d., sekmadienis

Atgal i ateiti

Pagaliau po metu vargo su Windows Vista pavyko gryzti prie Windows XP. Jau pirkdamas kompiuteri as tos Vistos nenorejau, nes buvau prisiskaites apie visokius nesuderinamumus. Paskui patyriau viska savu kailiu. Teko kelti daugelio mano naudojamu programu versijas, nes senuju Vista nevirskino. O kuo naujesne versija, tuo labiau buna apkrautas kompiuteris. Kai kurios programos is vis veike tik su Windows XP. Pavyzdziui, anksciau minetas musu femtosekundinis lazeris veikia tik su Windows XP. Tiesa, pastarajam gavus eilini update ir su tuo nustojo veikti. Bet cia jau atskira tema, atskiram irasui.

Downgradas sekesi pusiau sklandziai. Sekesi "pusiau", nes reikejo tris kompaktus iskepti, narsyti forumuose ir spaudyti F12 vel ir vel. Sekesi "sklandziai", nes rezultatas buvo pasiektas.

Aisku, kai kurie XP paveiksleliai atrodo kiek senoviskai lyginant su Vista, bet tai ne esme. Is XP tikiuosi suderinamumo ir didesnes spartos.

P.S. darbe ka tik nupirkta Dell XPS 430 kompiuteri atidavem downgradinti i XP. Cia jau ne siaip kaprizai, o butinybe. Su Vista mes negaletume savo irangos valdyti, t.y. mokslo daryti...

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Dar yra ir su XP parduodamų kompų, reikia tik pasiieškoti prieš perkant... arba pirkti be OS, ir atskirai XP. Tokių irgi yra :)

Martynas rašė...

Zinau, XPS serijos kai kurie kompai irgi yra su XP versija. Bet buna senesnes kartos. XPS 430 oficialiai Dell su XP nepalaiko. Bet univero kompiuteristai sake, kad rado visus reikiamus draiverius, tik motininei rodos nerado. Tai va neaisku, kaip ten su ja bus.

Anonimiškas rašė...

Kodėl nėra įspūdžių iš „Lietuvos balsų“ a?! :)

postal rašė...

Vista tinka vištoms :DD

Unknown rašė...

Tai vadinasi be Mako apsieiti neiseis.