2009 m. vasario 16 d., pirmadienis

Vasario 16-ios minėjimas

Šių metų vasario šešioliktoji kažkaip gana ypatingai praėjo. Vakar Vievyje su vietiniu choru giedojau per mišias ir po mišių buvo mūsų koncertas, skirtas vasario 16 dienai. Tikrai buvo malonu matyti smalsius vietinių gyventojų veidus, matyti kartu bedainuojančius žinomas dainas klausytojus ar giliai susigraudinusią garbaus amžiaus moterį trečioj ar ketvirtoj eilėj. Tokiais momentais tu pajunti kažkokią ypatingą dvasią, gėris užpildo tavo sielą. Tu žinai, kad tu su choru suteiki begalinį džiaugsmą klausytojams.
Vakar buvo keista diena. Turėjau nukeliauti aplankyti mirusios choristo mamos, jį patį užjausti netiekties metu, bet išėjo kaip išėjo - teko grįžti į Vilnių (nes Vievyje šarvonė) dėl papildomo filmavimo (pažiūrėsit laidą vasario 28 ”Lietuvos balsai” ir suprasit). Taip kad vakar gal ir nepilna programa, bet nuveikta tikrai daug.
Ogi šiandien keliavau, skubėjau į Elektrėnus, ten mišiose taip pat giedojom. Iš tiesų tai šiandiena man išskirtinė - pirmą sykį tenoru dainavau, nes nebuvo kam. Teko staigiai peržvelgti bevažiuojant tenoro partiją ir be jokių pasibandymų traukti aukštesnįjį vyrų balsą. Savotiškas jausmas. Visko buvo - daug klaidų ir broko, bet buvo ir gerų frazių. Reiks man matyt persimesti šitam Vievio chore į tenorus :)
Tai va, pagiedojom mišiose, tada sudalyvavom minėjime žuvusių už laisvę bei paklausėm Elektrėnų savivaldybės saviveiklininkų koncerto. Taip sakant vasario 16-oji pagal pilną programą.
Kaip jūs minėjot šią iškilią Lietuvai dieną?

2 komentarai:

Valdemaras rašė...

Gaila, šiais metais niekaip neminėjau Vasario 16-osios, tik įrašu bloge. Anksčiau dalyvaudavau visokiose eitynėse, o senovėje, kai buvau šaulys, ir pats tose eitynėse žygiavau. O tamsta, beje, iš Elektrėnų? Iš nuotraukų bent jau tikrai matytas. :)

Justinas rašė...

Tikrai taip, aš grynakraujis elektrėnietis. Prieš keletą metų baigiau Versmės gimnaziją (2004), ne kartą teko mokykloj ant scenos užlipti.
Tikiu, kad veidas mano matytas :D