2009 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Pedagoginis tubulėjimas

Šiandien vėl kibau į pedagoginę veiklą. Ankstyvas rytas prasidėjo kambarioku klausimu: ”Kodėl taip anksti atsikėlei?” Na taip, neįprasta man keltis anksčiau nei 8 ryto, o kadangi šiandien ”Porcupine tree” įsijungė 6.15... Savotiškas jausmas - barakas tylus, ramus, vanduo dušuose neįšilęs... Anyway...
Šį semestrą turėsiu vieną laboratorinį užsiėmimą su medicinos technologais (chebra, kuri oficialiai turėtų aptarnauti medicininę įrangą). Tikėjausi didesnio kiekio vaikinų grupėje. Lūkesčiai pateisinti - šį sykį jų kiekis viršijo 10% studentų (priminsiu, kad tarp slaugių vakinų buvo 6%). Tikiuosi, kad su jais bus dirbti įdomiau. Galbūt jie bus labiau suinteresuoti mokytis, galbūt išsilavinimo prasme jie bus aukštesnės klasės. Žiūrėsim. Pirma paskaita praėjo normaliai - studentai skaičiavo paklaidas, mokėsi dirbti su slankmačiu, mikrometru (tuo pačiu ir aš geriau jų veikimą įsisavinau). Skaičiavo paklaidas (prisiminiau ir aš savo pirmo kurso studijas). Daug klausinėjo manęs ir mano vadovės (na mes labiau domėdavomės studijiniais klausimais savo protingesnių grupiokų). Vienu žodžiu, normalūs studentai.

Turiu ir kitų netikėtų naujienų. Netrukus turėtų pasirodyti straipsnis mano gimto kaimo laikraštyje apie vieną tokį fiziką, dėstytoją, mokslinį redaktorių. Turėtų netrukus ir to pačio fiziko, choristo nuotraukų paroda pasirodyti to pačio gimto kaimo kultūros centre. Galbūt apie tai plačiau pakomentuosiu, kai visa tai taps realybe.
Dar: Šį šeštadienį (vasario 28 d.) 21h mūsų choras pasirodys LRT laidoje ”Lietuvos balsai”. Stebėkite ir palaikykite! Turėtų būti smagu.

Mūsų blogas padeda žmonėms! Prieš pora dienų su manim susisiekė viena Viktorija dėl pianino derinimo. Vėl galėsiu pasinerti į bangų interferencijos pasaulį. Reiks palinkėti jos pianinui gero kloties.
O jums linkiu dabar geros kloties. Gal ką išmokyti paklaidas skaičiuoti?

2 komentarai:

marcius rašė...

Vau, apie mano bendrablogieti raso Elektrenu laikrastis, ir dar jo foto paroda rengia. Vau. Rasai, fotkini kartu ir net nepagalvoji, kokie zmones tave supa...

Sveikinu, Justinai...

Justinas rašė...

Na, sakė, kad jau pasirodė straipsnis gimto kaimo laikraštyje. Reiks paskaityt kada, koks galutinis straipsnio variantas, nes man buvo pataisymams atsiuntusi draugė, kuri parašė tą straipsnį, paskaityti, ar nenusikalbėjo į lankas. Gal kadu ir apžvelgsiu bloge tai.