2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Lietuvos balsų aidai

Taip.. Netrukus prasidės ”didžiausias Lietuvos istorijoje televizinis projektas, daugiau nei 600 dalyvių...” Gražūs: pompastiški televizininkų žodžiai, viliantis pritraukti kiek įmanoma daugiau žiūrovų. Tačiau šis reginys tikrai Lietuvoje precedento neturi. Vasario 21 dieną prasidės mėgėjiškų chorų konkursas/šou - Lietuvos balsai.
Mūsų choras taip pat dalyvauja šiame šou - mes filmavomės pirmadienį 9 d, Tai buvo pirma filmavimop diena, tačiau mes būsim antroje laidoje - vasario 28 d. Kokia sistema? Laidoje dalyvauja 4 chorai (iš viso projekte 20 chorų), atliekantys keturias dainas: vieną prisistatymo (savą dainą), dvi temines (mūsų temos buvo: retro ir miuziklo kūrinys) bei ketvirtoji daina su žinomu atlikėju (mes buvom su Meškėla, dainavom Reikėjo berniukams) - choras gauna po vieną stulpelį ar priedainį sudainuoti. Laidoje sėdi komisija - 4 žmonės (pas mus buvo Miškinis, Samas, Užkuraitienė ir Mikutavičius (vyresnysis)), kurie tris kartus skiria balsus. Po antros ir trečios dainos chorus įvertina dešimtbalės sistemos pažymiu, o po garsaus (kartu ir garsiojo) atlikėjo kiekvienas narys gali skirti po papildomą pažymį vienam chorui (tik vienam). Taigi, iš esmės reitingus lemia tie papildomi balai (nes kiekvienam chorui duodami balai mažai skiriasi).
Kokie gi mano potyriai televizijoje... LRT Konarskyje buvau antrą kartą. Pirmą sykį prieš pora metų dalyvavau radijo tiesioginėje laidoje, kai buvo kalbama apie mūsų choro jubiliejų (65 metų). Atsimenu tada buvau labai nedrąsus, jaudinausi, bet įgijau geros patirties. LRT patalpose pirmadienį praleidome 10 valandų. Tai galit patikėti, kad nuovargis per filmavimą tikrai jautėsi. Pats filmavimas truko 3 valandas, visos laidos metu turėjom stovėti. Tad po įrašo buvom labiau nei pavargę. Filmavimas išsunkė ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Kiti chorai tikrai gerai pasirodė, mes patys irgi visai patenkinti savo pasirodymu - įgyvendinom, ką planavom, tačiau kai kur likom nesuprasti. TIesa, tik per repeticiją su LRT grupe sužinojom, kad vienoj dainoj bus dar intro su šūksniu, kitą dainą ta pati grupė greičiau sugrojo. Anyway, buvo nesklandumų, komisija mūsų baisiai nemylėjo. Na, bet viską sužinosit vasario 28 (negi dabar visas kortas atskleisti? :))
Kad tai yra šou projektas matosi akivaizdžiai, su žinomu žmogum repetuojamos dainos keletą kartų, kad jos išeitų idealiai - visi žinom kurį posmą dainuosim, nors oficialiai kai atliekama daina, įsijungia tas choras, kurį apšviečia šviesos. Nonsensas. Kitas faktas - nors dar nežinom ar patekom į kitą etapą, žinome, kad antrajam etapui mes filmuosimės kovo 22 d. Bus matyti :)
Reziumuojant: prasidėjo įdomus masyvus TV projektas (nupirktas iš olandų), mes per filmavimo dieną pavargome, mus rodys 28 d. Galiu patikinti - mane pamatysit :)

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kokių nors interviu iš choristų ėmė? Neva tai kur nors užkulsiuose ar pan? :)

Justinas rašė...

Na... Ėmė interviu iš poros choristų ir vadovės per mūsų asmeninę repeticiją pora dienų prieš filmavimą. Taip pat pafilmavo, kaip mes žaidžiam krepšinį, kaip repetuojam. Na ir užkulisinį gyvenimą šiek tiek su kamerom stebėjo.